Vinarija Skelin

Etikete vrhunskih i kvalitetnih vina Podruma Skelin diče se vinima nastalima iz vinograda na obolu Nacionalnog parka Krka, spajajući u sebi ono najbolje miljevačkog kraja, veliku količinu sunca, škrtu zemlju i vrućinu koja pogoduje spravljanju kvalitetnih vina. Nakon pažljivog uzgoja i odabira, kupaža i dozrijevanja Podrum Skelin izdvaja iz svoje ponude nekoliko vina koje želi naglasiti.
Vino Val Skelin

VAL

bijelo vino, Debit ugni-Blanc

Val je lepršavo vino slamnaste boje srednjeg tijela i intenziteta.Okus na nosu je cvijetno i herbalno, uz srednju voćnost po tonu. U ustima živog voćnog okusa uz određenu mineralnost, koja mu daje lepršavost, uz solidno trajanje i ugodne kiseline.

Vino Versi Skelin

VERSI

Crno vino

Versi je kvalitetno suho crno vino, nastalo kupažom plavine i lasine, autohtonih sorti. Vino je elegantno, sočno i odlikuje se svježinom. Osjete se arome šljive i višnje, prožete začinima i herbalnim notama. U okusu voćno, elegantno i ugodno na nepcu.

Vino Pošip Skelin

POŠIP

bijelo vino

Pošip je kvalitetno suho bijelo vino, dublje zelenkasto-žute boje. U sebi sadrži zrele voćne arome breskve, marelice i jabuke. Vino je intenzivnog okusa zaokruženog umjerenim kiselinama. Primjećeno je na smotrama vina Šibensko-kninskog kraja, te ga Vinarija Skelin s ponosom ističe kao jednu od najboljih njihovih etiketa.

Vino Merlot Skelin

MERLOT

Crno vino

Merlot je vrhunsko crno vino, duboke, rubin-crvene boje. Okusom dominiraju aroma intenzivne crvene višnje i suhe šljive, sa primjesama začina. Punog je okusa, uravnoteženo, a istovremeno raskošno, sa vrlo ugodnim taninima i živim kiselinama. Merlot je perjanica Wine resorta Skelin na koji su Skelini posebno ponosni i kojeg rado nude svojim gostima.

Vino Maraština Skelin

MARAŠTINA

bijelo vino

Maraština je kvalitetno suho bijelo vino autohtone tradicionalne dalmatinske sorte. Vino je kompleksnije, prepuno dubine i okusa. Puno je atraktivnih aroma, ali s dozom svježine, donoseći okuse koštuničavog voća i suhe herbalnosti koja naginje slatkoći.

Vino Syrah Skelin

SYRAH

Crno vino

Syrah je kvalitetno suho crno vino od tamnopute sorte grožđa boje šljive koja daje puno tijelo i bogato crno vino. Zbog karaktera samog zemljišta gdje se uzgaja, stvoreno je bogato crno vino, u ustima punog okusa i dobrih tanina.

Usmena predaja tajni zanata

Iako je u neposrednoj blizini resorta obiteljski vinograd Livada, a gdje je počela vinska prića Skelinovih, danas se izvori skelinskih etiketa prostiru na 23 hektara zemlje u zaleđu Drinovaca, a više od 130 000 trsova daju svoj dragocjeni sok od sorti karakterističnih ovom podneblju poput maraštine, debita, plavine i lasine, do novozasađenih sorti shiraza Alicante, pošipa i muškata žutog. Idealni klimatski uvjeti pomažu grožđu da ostvari svoj puni vinski potencijal pa ćete kušanjem tradicionalnih crnih i bijelih vina moćnih boja i odvažnih voćnih okusa prepoznati uzvišeni karakter i vrhunsku kvalitetu.

Pri dolasku će neke možda razočarati što nema autohtone dalmatinske konobe, jer je vinarija Skelinovih dvora izuzetno suvremeno opremljena, a gdje se uspješno miješaju tradicija, usmena predaja tajni zanata izrade kvalitetnih vinskih etiketa, s najnovijim postignućima u kupažama, berbi, prikupljanju, dozrijevanju u kontroliranim uvjetima i postizanja ciljanih okusa etiketa kojima se Skelinovi dvori ponose.

Spoj tradicije i suvremenih metoda proizvodnje vina

Skelinovi dvori namjerili su kvalitetu iznijeti kao novu stepenicu u razvoju vinarije i uspostavljanju wine resorta Skelin na vinskoj karti Hrvatske. Stoga s ljubavlju, puno pažnje i mara brinu o etiketama kojima se žele predstaviti. Svoju nazočnost iskazuju na brojnim vinskim događanjima miljevačkog kraja i Šibensko-kninske županije, o čemu svjedoče brojne plakete koje krase zidove vinarije i podruma. Posebice krče put crnim vinima, i to u kraju koji je prije svega poznat po etiketama bijelog vina. No, da ne zamjere znalci, Vinarija Skelin ne zaostaje ni sa ponudom bijelih autohtonih etiketa, i to ne samo u svom restoranu, nego i u restoranima koji se nalaze na obali, a ponešto se pronađe i na policama trgovina specijaliziranih za vina.

Etikete vina spremne za kušanje i sljubljivanje

Vinarija Skelin posebno se ponosi novom etiketom Syrah, istoimene sorte koja daje kvalitetno suho crno vino bogatog okusa, zatim vinom Versi, kupaža plavine i lasine, Pošip, kvalitetno bijelo vino kojeg prati Maraština od autohtone dalmatinske sorte dubljeg okusa, draguljem Merlot – rubinsko vrhunsko suho crno vino, te lepršavim vinom Val (Debit-ugni Blanc).

Vina Vinarije Skelin / Wines of Winery Skelin

Nagrade

2023

VINKOVO, STANKOVCI

Srebrna medalja – Merlot 2022.

2016

11. susret vinara Šibensko-kninske županije

1. mjesto – Crna otvorena vina

2016

Sabatina 

Zlatna medalja – Merlot Barrique 2015.
Zlatna medalja – Gaj Barrique 2012.

2015

Booking.com

Award 9,0

2014

Booking.com

Award of Excellance  9,1

2014

Vinkovo, Stankovci

Srebrna medalja – Muškat
Srebrna medalja – Merlot

2014

Poslovni dnevnik

Najbolje seosko gospodarstvo Finalist

2014

Slobodna Dalmacija

Malo misto veliki uspjeh – sudjelovanje u izboru za najuspješniji projekt

2013

Sabatina 2013

Brončana medalja

2013

Vinkovo, Stankovci

Brončana medalja – Cabernet 2012.
Srebrna medalja – Pošip 2012.”

2013

8. susret vinara Šibensko-kninske županije 

“Srebrna plaketa u kategoriji Bijela otvorena vina
1. mjesto u kategoriji Bijela otvorena vina – Pošip
1. mjesto u kategoriji crna buteljirana vina – Cabernet Sauvignon”

2012

Pučko otvoreno učilište Drniš

2. mjesto u kategoriji mlada bijela vina

2012

7. SUSRET VINARA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Zlatna plaketa u kategoriji otvorena crna vina – Cabernet Sauvignon
1. mjesto u kategoriji otvorena crna vina – Cabernet Sauvignon
3. mjesto u kategoriji otvorena crna vina – Merlot

2012

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Zeleni cvijet 2012.

Restoran Amfora

Gastronomske delicije o kojima se priča nadaleko. Dobro je započeti gastronomski pohod ispirući nepce žesticama domaće proizvodnje, od tradicionalnih travarice i loze, do višnjevače, rogačice, orahovice i šipkovače. U ponudi se krije i skriveni dragulj, kojeg morate posebno pitati, „ono od vina“, jer merlotino će Vam donijeti samo na posebno traženje.

Uz kućne, već dobro etablirane etikete Starca i Garca, te bijelog Vrisa, dobro sjedaju jela ispod peke, a obzirom na blizinu mora, riba sa žara i hobotnica ispod peke posebno gode u hladu natkrivene terase. Ukusni zalogaji zaliveni domaćim vinom zadovoljiti će nepca i najzahtjevnijih gostiju.

Skip to content